ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

“Петсън и Финдъс 2 – Най-хубавата Коледа”, “Най-хубавите години от един живот” и “Матиас и Максим” днес на Киномания в Пловдив

Десетият ден на Киномания в Пловдив започва в 11:00 часа отново в Lucky Дом на киното с детския филм “Петсън и Финдъс 2 – Най-хубавата Коледа”. Изобретателният стопанин Петсън е обещал на любимия си котарак Финдъс най-хубавото Коледно празненство. Но с такава пакостлива котка у дома нещата винаги могат да се объркат. Особено, когато самият Финдъс се втурне да помага.

От 18:30 часа започва френският “Най-хубавите години от един живот” (1990 година) с Анук Еме, Жан-Луи Трентинян  и Моника Белучи. Те са се познавали отдавна: един мъж и една жена, чиято поразителна и неочаквана любовна история бе разказана в онзи велик филм отпреди 53 години, променил разбирането ни за любовта. Днес, някогашният автомобилен състезател изглежда изгубен сред пътеките на паметта си. За да му помогне, синът му издирва жената, с която баща му така и не е изживял любовта си, и която непрестанно е в мислите и сънищата му. Ан се събира с Жан-Луи и тяхната история продължава, откъдето е приключила…

В 20:30 часа пък е началото на филма на Ксавие Долан “Матиас и Максим”, включен в конкурсната програма на Кан. Матиас и Максим са приятели от детинство. Няколко месеца преди да се премести в Австралия, Максим прекарва уикенд със свои приятели край езеро. Докато буйната група се смее, пие и препира, домакинята им заявява, че има нужда от целувка между двама мъже за своя студентски филм, имайки предвид Матиас и Максим. Но този кратък момент предизвиква драматично пропукване в отношенията между двамата младежи, карайки ги да се запитат какво всъщност искат един от друг.

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник – Петък: 16 – 21 часа, Събота – Неделя: 10:30 – 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg.

Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер – 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв. Цена на билетите за детските филми: 5/7лв.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина